Home

Resepi Sparkling Iced Lychee With Mango Cepat 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sparkling Iced Lychee With Mango di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sparkling Iced Lychee With Mango yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sparkling Iced Lychee With Mango - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Sparkling Iced Lychee With Mango

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sparkling Iced Lychee With Mango ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - Air botol besar Soda A&W.
  2. Sedia - Setengah tin laici.
  3. Sedia 6 - sudu besar nata de coco perasa mangga.
  4. Sedia 1 - biji mangga kemboja.
  5. Sedia - Ais batu.

2 Cara Membuat Sparkling Iced Lychee With Mango

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sparkling Iced Lychee With Mango pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Campurkan nata de coco dan laici serta mangga yang dipotong dadu..
  2. Masukan ais batu dalam jug dan tuang semua bahan. Akhir sekali masukan air soda dan kacau perlahan-lahan. Gas soda tu yang bagi rasa sparkling. Siap!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sparkling Iced Lychee With Mango ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!