Home

Resepi Smoothie Dragon fruit & Manggo Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Smoothie Dragon fruit & Manggo di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Smoothie Dragon fruit & Manggo yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Smoothie Dragon fruit & Manggo - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Smoothie Dragon fruit & Manggo

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Smoothie Dragon fruit & Manggo ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sudu besar gula dibahagi 2 bahagian.
  2. Sedia 6 - sudu yogurt plain original untuk Dragon fruit.
  3. Sedia 3 - sudu yogurt plain original untuk Manggo.
  4. Sedia 2 cawan - susu segar dibahagi dua bahagian.
  5. Sedia 1/2 - biji Dragon Fruit.
  6. Sedia 1 - biji buah Manggo.

3 Cara - Cara Smoothie Dragon fruit & Manggo

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Smoothie Dragon fruit & Manggo pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan bahagian pertama buah manggo, 1 cawan susu segar, 1 sudu gula, 3 sudu yogurt ke dalam blender. Blenderkan kesemua bahan tersebut. Siap untuk Manggo..
  2. Masukkan bahagian ke dua buah Dragon fruit, 1 cawan susu segar, 1 sudu gula, 3 sudu yogurt ke dalam blender. Blenderkan kesemua bahan tersebut. Siap untuk Dragon fruit.
  3. Masukkan smoothie pertama Dragon fruit kemudian smoothie manggo..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Smoothie Dragon fruit & Manggo ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!