Home

Cara Memasak Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2 Cepat 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Mangga Yogurt
maratonraya#minuman#minggu2 - resepipouler.com

7 Bahan - Bahan Resepi Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji mangga masak ranum.
  2. Sedia 1 cawan - susu segar/penuh krim/air kosong.
  3. Sedia 1 cawan - greek yogurt.
  4. Sedia 1 - sudu madu atau gula jika perlu(saya tidak letak).
  5. Sedia 1 - sudu perahan limau nipis.
  6. Sedia Sedikit - ais.
  7. Sedia Sedikit - buah mangga yang didadu untuk hiasan.

2 Instructions Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2 pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. 1. Buah mangga dikupas dan isinya dimasukkan ke dalam alat pengisar atau blender bersama dengan yogurt, ais,susu segar, perahan limau nipis dan gula (jika guna). Kisar hingga halus dan sebati..
  2. 2. Tuang dalam gelas sesuai dan sejukkan.Hidangkan dengan menambah buah mangga yang didadu dan sedikit ais kiub jika suka..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Mangga Yogurt maratonraya#minuman#minggu2 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!