Home

Resepi Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - bj mangga ranum size besar.
  2. Sedia 1 sudu makan - biji selasih.
  3. Sedia 1/2 tin - krimer manis Bandung 'Saji'.
  4. Sedia 500 ml - air masak.
  5. Sedia - Kiub ais secukupnya.

2 Cara - Cara Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman)

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Mangga dipotong dadu kecil. Biji selasih direndam air panas hingga kembang. Krimer manis Bandung dibancuh bersama air..
  2. Masukkan kiub ais, biji selasih dan mangga ke dalam gelas kemudian tuang air bandung. Siap dihidang ❤.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Bandung Mangga & Selasih #(Maraton Raya - Minuman) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!