Home

Resepi Jus Mangga Mudah Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Mangga Mudah di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Mangga Mudah yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Mangga Mudah - resepipouler.com

3 Bahan - Bahan Resepi Jus Mangga Mudah

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Mangga Mudah ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - biji mangga sederhana besar.
  2. Sedia 2 - sudu besar gula.
  3. Sedia - Air masak sejuk.

3 Cara Membuat Jus Mangga Mudah

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Mangga Mudah pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Kupas mangga, hiris kecil2, masuk dalam blender.
  2. Letak gula, dan air secukupnya.
  3. Blend, dah siap😊, minum sejuk2 syiok gile. Kalau pekat sangat time nk minum boleh letak air lagi kodek dgn sudu.. Settle.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Mangga Mudah ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!