Home

Cara Membuat Kacang Merah & ice cream Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Kacang Merah & ice cream di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kacang Merah & ice cream yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kacang Merah & ice cream - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Kacang Merah & ice cream

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kacang Merah & ice cream ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 50 g - kacang merah.
  2. Sedia 3 - scoop Aiskrim vanila.
  3. Sedia 1 - biji Strawberi.
  4. Sedia 1 tbsp - IDEAL susu sejat.

2 Instructions Kacang Merah & ice cream

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kacang Merah & ice cream pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. REBUS kacang merah sehingga lembut dan sejukkan..
  2. Scoop aiskrim dan letak dalam mangkuk, tambah kacang dan susu sejat. Hias dengan strawberi.. Boleh juga tambah kacang, dried fruits, chia seed.. Siap.. Selamat mencuba...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kacang Merah & ice cream ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!