Home

Cara Memasak Nescafe Caramel Boba Pearl Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Nescafe Caramel Boba Pearl di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Nescafe Caramel Boba Pearl yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Nescafe Caramel Boba Pearl - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Nescafe Caramel Boba Pearl

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Nescafe Caramel Boba Pearl ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 150 gm - boba pearl.
  2. Sedia 2 - paket nescafe caramel.
  3. Sedia 3/4 cawan - gula merah.
  4. Sedia 2 helai - daun pandan.
  5. Sedia 2 - @3cawan air.

4 Cara - Cara Nescafe Caramel Boba Pearl

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Nescafe Caramel Boba Pearl pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan.
  2. Rebus gula merah hingga mendidih kemudian tapis. Masak kembali air gula merah bersama boba pearl sehingga empuk. Tips: jika air kering boleh tambah janji boba jadi lembut..
  3. Bancuh nescafe dengan air panas cukup untuk 2 orang minum..
  4. Cara menyediakan: ceduk 2 sudu boba ke dalam gelas pilihan. Masukkan ais kiub hingga penuh. Tuang nescafe 3/4 gelas. Letak 1 sudu boba keatas ais. Siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba!😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Nescafe Caramel Boba Pearl ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!