Home

Resepi Bubble Milk Tea Ais Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Bubble Milk Tea Ais di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Bubble Milk Tea Ais yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Bubble Milk Tea Ais - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Bubble Milk Tea Ais

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Bubble Milk Tea Ais ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - Tepung Ubi Kayu.
  2. Sedia 1/2 cawan - Air Panas.
  3. Sedia - Pewarna Hitam(jika tiada, boleh guna campuran Hijau+Merah+Biru).
  4. Sedia - Secubit Garam.
  5. Sedia 1 cawan - Gula Perang.
  6. Sedia 1 liter - Air.

3 Instructions Bubble Milk Tea Ais

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Bubble Milk Tea Ais pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Gaulkan tepung bersama garam dahulu. Kemudian uli dengan air panas sedikit demi sedikit. Kemudian masukkan pewarna dan bulat bulatkan..
  2. Didihkan air bersama Gula Perang, masukkan bancuhan yang dibulatkan tadi. Api sederhana. Didihkan hingga 30minit, sehingga kenyal..
  3. Sedia untuk diminum, dengan pilihan hidangan anda. Seperti contoh harini, Bubble Milk Tea Ais. 🤗.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Bubble Milk Tea Ais ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!